Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve medarımaişetaretler kullanılır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının iyi standartlara ve yönetmeliklere isabetli olup olmadığını sınırlamak muhtevain etiket ve sertifikalar denetçi edilmelidir.

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından rüşvetlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından denetleme edilen düzenek sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya dışarıdan kuruluşlabilmektedir. Hariçardan meydana getirilen merdivenler elan az maliyeti ve arazi kaybının henüz azca olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir.

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin yerı nöbet opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik karakol ile henüz sık kullanım sağlanabilir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın doğrudan yapı dışına açılması gerekir.

Hangi yapılarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk gestaltnın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, örgünın kullanım dershaneı kadar faktörler yanık olmaktadır.

Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içinde bulunan insanların ve gayrı ruhluların yangın yahut rastgele bir acil boyut sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin dokumalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme ehil, dokumalması zorunlu, örgüların vazgeçilemez unsurları arasında zemin almaktadır.

Kullanılan kapı fitili bâtınin yaman sızdırmazlık şenseı yoksa henüz hesaplı kapı fitili kullanılarak elan ehven üretim esenlanabilir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunduğu yapının sineerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık tahlis yolları olarak kullanımını esenlamaktadır. 

Yangın bapları tasarruf alanına bakarak, rengine gereğince ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan model sınıflandırması yangın kapısı dundaki gibidir

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini mütenasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler hane önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *